Vi "back'ede" også forskellige solister.

Vi må lige hilse på Henrik, der, 
som den eneste, var betroet nøglen 
til boksen med drikkevarer. 
Baren åbnede kl. 20 og salget 
sluttede kl. 23. Publikum havde 
herefter en time til at tømme glassene, 
og kl. 24 lukkede etablissementet. 

Baren lå umiddelbart over for scenen, 
og lige før lukketid kiggede Henrik 
spørgende på os og ekspederede 
vores bestilling, før boksdøren blev 
smækket i. 
Da vi havde spillet den sidste aften, 
trak han os ud i køkkenet, og så 
fremtryllede han et afskeds måltid, 
efter alle kogekunstens gode regler.


Vi havde en dejlig måned i Hønefoss, ikke mindst fordi vi blev behandlet fantastisk godt af alle på "Fossen". 

Danskere er jo generelt velanset i Norge, og vi gjorde vort bedste for at leve op til dette forhold, men trods alle 
bestræbelser kan vi moderne vikinger dog stadig chokere vore medmennesker. 
Således så den modne dame, der bestyrede cafeteriaet, hver morgen bestyrtet på "Bimmers" tallerken, 
når han havde samlet forråd: "Kan man virkelig spise sådan, og så meget"??? Hun tilgav ham dog moderligt. 

Hun havde humor, den gamle pige, så hun og jeg blev fine venner, lige fra den første dag. 
På hendes spørgsmål om, hvad jeg kunne tænke mig at drikke til mit morgen complet, svarede jeg, at en flaske 
hvid Bourgogne ikke var af vejen. 
Det meeente hun ikke, hun kunne forsvare over for ledelsen, men da jeg med et forklarende smil selv tog en 
liter sødmælk, faldt paraderne, og med et: "Åhr, du..." fik jeg et klask på skulderen, så jeg nær havde 
tabt hele herligheden. 
 
Sødmælk er forøvrigt en af mine favoritter, hvad drikkevarer angår. Om dette forhold i restaurationskredse 
betragtes som værende abnormt for en musiker, skal jeg lade være usagt, men i hvert fald vakte det en del 
furore, at to af de danske musikere (Bent og undertegnede) broderligt delte indholdet af en to-liters karton 
til det fad overdådigt belagt smørebrød, der hver nat blev os til dels, efter veludført arbejde. 
 

.
 

Blad venligst