Renovering af tank

Lad os se, hvad du roder med.

Redaktør: kreidlerhansen

Renovering af tank

Indlægaf Kubbi » torsdag, 30. juli 2015 20:15

Hej med jer

Jeg er ved at renovere en tank.
Har i nogle gode forslag til at få rusten væk inde i tanken? Kan se Kreidler-dealer Tyskland sælger noget til at fjerne rust og give den en ny for for forsegling indeni. Problemet er var at han ikke sender det. Kunne forstille mig det er pga. At det er forlig gods. Men kan man købe noget ligende herhjemme? Eller er der andre forslag til hvordan man får den pæn indeni?

Kasper Jensen
Kubbi
 
Indlæg: 17
Tilmeldt: søndag, 07. juli 2013 21:14

Re: Renovering af tank

Indlægaf kreidlerhansen » lørdag, 01. august 2015 07:51

Jeg har før brugt citronsyre. Det fås fra Borup (o.a.) i pulverform. Opløs tre-fire skefulde i en flaske vand og hæld det i tanken. Fyld derefter tanken til kanten med vand og vent. Hold øje med, hvordan det skrider fremad og gentag om nødvendigt.
Når tanken er ren, skylles den godt igennem med vand. Dernæst hældes et par dL sprit i tanken og ryst den for at få det sidste vand skyllet ud.
Til sidst skal der olie til af en eller anden art. Jeg blandede en halv liter petroleum med en halv liter motorolie og skyllede det rundt i tanken, hvilket fungerede ok. Dog lugtede de første par tankfulde "lidt specielt", men altså... ;-)


Hvis der ikke er store rustflager i tanken, kan den også fyldes med den stærke Minus Kalk (den er gul). Ikke alene fjernes flyverusten, men dybere rustangreb fosfateres og hærder op. Rustprocessen standses (næsten) totalt i de angrebne områder og endda i lang tid, hvorved gennemtæring ikke kan ske lige foreløbig.
Er der store rustflager, skal de bankes løs og tanken skylles. Her er petroleum og f.eks. En håndfuld granitskærver en udmærket løsning. I med en liter + nævnte håndfuld og ryst rundt. Tøm tanken og gentag evt. affedt med karburatorsprit og lad tanken dampe af, inden den fyldes med Minus Kalk.

Lad tanken være fyldt, derefter, hvis maskinen skal stå stille i længere tid.
/Jesper 'Kurveknækker' Hansen\

:mrgreen:
Brugeravatar
kreidlerhansen
Site Admin
 
Indlæg: 841
Tilmeldt: onsdag, 11. maj 2005 00:06
Geografisk sted: Jesper Hansen - 5260 Odense S

Re: Renovering af tank

Indlægaf kreidlerhansen » lørdag, 01. august 2015 08:04

Vedr. tank-sealer, som fås i forskellige udgaver:

Det købes ofte som et kit med rens og overfladebehandling. Her skal instruktionerne følges nøje, og man skal være meget omhyggelig. Sagerne virker nemlig kun efter hensigten, hvis den hinde, som lægges indvendigt i tanken, er tætsluttende og jævnt fordelt. Selv en lille "helligdag" kan tillade en rustdannelse at sprede sig under hinden, hvorved det begynder at skalle af.
Nogle udgaver skaller bare af. Især de billigste løsninger. Årsagen skulle være, at ikke alle kan tolerere den mængde ethanol, som findes i moderne benzin. Ethanolen er også skyld i, at visse former for gummi ikke kan holde. Det ses med både pakninger og simmerringe. Det er derfor vigtigt at vide dette, så man kan gardere sig bare nogenlunde.
/Jesper 'Kurveknækker' Hansen\

:mrgreen:
Brugeravatar
kreidlerhansen
Site Admin
 
Indlæg: 841
Tilmeldt: onsdag, 11. maj 2005 00:06
Geografisk sted: Jesper Hansen - 5260 Odense S


Tilbage til Projekter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster

cron