Side 1 af 1

Lige en ting til

Indlæg: torsdag, 15. juni 2006 14:33
af gæst
Er det muligt at bruge topstykket fra en original 50cc Kreidler og sætte oven på en cylinder fra athena eller parmakit...? Det er nemlig ikke lykkedes mig at finde et sted, hvor de sælger 70cc topstykker endu.

En Homoet 6P-udstødning passer også på disse cylindre ikke?

Re: Lige en ting til

Indlæg: fredag, 16. juni 2006 12:58
af kreidlerhansen
gæst skrev:Er det muligt at bruge topstykket fra en original 50cc Kreidler og sætte oven på en cylinder fra athena eller parmakit...? Det er nemlig ikke lykkedes mig at finde et sted, hvor de sælger 70cc topstykker endu.

En Homoet 6P-udstødning passer også på disse cylindre ikke?


Når du opretter et emne, har du mulighed for at skrive navn ind, også selv om du kun har gæstestatus. ;)

Det org. topstykke kan bruges. Jeg anbefaler, at man bruger en relativt tyk pakning for at sænke kompressionen og derigennem modvirke tændingsbanken.

Jeg vil ikke komme ind på alt for meget teoretisk info, da det blot gør mit indlæg forbandet meget længere.

Stempeltoppen på Meteor-stemplerne er formet således, at en for lille afstand fra stempeltop til topstykke kan medføre tændingsbanken, fordi gasserne selvantænder. Det koster nåleleje, plejlstang, stempel og cylinder, hvis man er gevaldigt uheldig.

Men siden du nu har tænkt dig at køre med en Homoet 6P, kommer der jo omdrejninger i skidtet, og så er den lavere kompression ikke af så stor betydning - motoren får blot et bedre overdrejningspotentiale, og kører du med en 3g motor, har du brug for at dreje så langt over spidseffekten som muligt, inden du skifter til 3. gear.