Side 1 af 1

Er krumtappen den samme på alle Kreidlere?

Indlæg: torsdag, 26. april 2007 10:35
af TFH
Ja, som standard har 2-, 3-, 4-, 5-gears motorer samme krumtap monteret.

Hvor mange o/m den er god for, skal jeg ikke kunne sige, men jeg har i hvert fald ikke haft problemer med den originale fra 0-11.000 o/m.

Skal den skiftes er krumtappen fra f.eks. Top Racing formentlig et udmærket valg. Jeg har sådan en fyr monteret på en af mine 5-gears maskiner. Den snurrer upåklageligt, og prisen kan der heller ikke være noget at indvende imod. Hvor "langtidholdbar" den er, har jeg endnu ingen personlige erfaringer med, men mon ikke den her står en udmærket distance.

Jeg har ladet mig fortælle, at det medfølgende nåleleje ved stemplet ikke er af absolut topkvalitet, så det bruger jeg kun til motorer, der løber under 6.000 o/m. Det er blot mit eget forsigtige valg, så hæng mig ikke op på det.

På markedet findes også en krumtap udfærdiget i "højglanspoleret specialstål", men selv om den er fortræffelig, mener jeg ikke, den er den lidt voldsomme merpris værd.

Generelt mener jeg ikke, det kan betale sig kun at skifte plejlstangen, med mindre man selv har den fornødne erfaring eller en specialist ved hånden.

Ovenstående bemærkninger er kun møntet på standard maskiner, toppende ved 6,25 HK. Kraftigere motorer ligger udenfor mit regi.